به نام خدا

استان کرمان با داشتن ذخایر عظیم معدنی به بهشت معادن کشور مشهور بوده و از این حیث دارای رتبه اول در کشور ایران است. در استان کرمان بیش از ۴۲ نوع ماده معدنی و با ذخیره حدود ۷.۴ میلیارد وجود دارد که در حال حاضر سالیانه بیش از ۲۰ درصد استخراج کل مواد معدنی کشور و حدود ۴۲ درصد ارزش افزوده کل معان و صنایع معدنی کشور را به خود اختصاص می دهد.

از جمله مهمترین معادن استان می توان به مجتمع های صنعتی و معدنی مس سرچشمه، مس میدوک، سنگ آهن گل گهر، سنگ آهن جلال آباد زرند، زغالسنگ کرمان (زرند)، تیتانیوم کهنوج و …..اشاره کرد. در این میان، شهرستان زرند با داشتن ذخایر عظیم زغالسنگ و آهن، معادن متعدد و صنایع معدنی مربوطه از جمله کارخانجات فرآوری زغالشویی متعدد، کارخانه های کک­سازی، کارخانه پرعیارسازی آهن و کارخانه فولاد از اهمیت زیادی برخوردار است به طوری­که از دیرباز، بخش قابل ملاحظه ای از اشتغال و توسعه استان مدیون حوزه معدن این شهرستان بوده است. بنابراین برای پاسخگویی به نیازهای معادن و صنایع معدنی شهرستان زرند و سایر نقاط استان و حتی کشور، تربیت دانشجو در این حوزه از نیازهای ضروری محسوب می شود. در همین راستا، بخش آموزش عالی استان کرمان تصمیم گرفت در ابتدا با تاسیس دانشکده صنعتی و معدنی زرند در سال ۱۳۷۰ و سپس ارتقاء آن به مجتمع آموزش عالی زرند در سال ۱۳۹۵، به بخشی از این نیازها پاسخ دهد. بخش مهندسی معدن مجتمع آموزش عالی زرند، در رشته های کارشناسی مهندسی اکتشاف معدن، استخراج معدن و فرآوری مواد معدنی و کارشناسی ارشد زمین شناسی، استخراج و فرآوری مواد معدنی در حال پذیرش دانشجو است. اعضاء هیات علمی بخش معدن شامل ۱۰ نفر عضو هیات علمی تمام وقت و تعدای نیز به صورت مدعو می شوند که به خوبی توانسته اند نیازهای آموزشی و پژوهشی مجتمع را برآورده نمایند.